Wat is Kodi en de Raspberry Pi

Kodi is een mediaprogramma om muziek en films af te spelen. De bronnen kunnen lokaal en op internet opgeslagen zijn. Kodi is er voor vrijwel alle besturingssystemen. Ikzelf gebruik voornamelijk de Raspberry Pi 2B, een soort mini computertje, dat rechtstreeks op de tv wordt aangesloten.

Raspberry Pi 2B Raspberry Pi 2B

De voorbeelden (foto’s en video’s) die ik ga gebruiken, zullen echter opgenomen worden op een windowssysteem. Dit omdat de kwaliteit van de opnamen anders slecht worden, omdat je dan moet filmen vanaf een tv.

De Raspberry Pi 2B is ongeveer even groot als een pakje sigaretten en heeft 4 usb aansluitingen, een HDMI en audio (hoofdtelefoon) ingang, een netwerkaansluitng en de aansluiting voor de voeding door middel van een micro USB. Die voeding moet wel voldoende spanning leveren (2 A).

Raspberry Pi 2B in behuizingRaspberry Pi 2B in behuizing

Het besturingssysteem draait vanaf een micro USB kaartje. En OpenElec is voor mij het beste besturingssysteem voor de Raspberry Pi. Later meer over hoe je dat installeert.

Met OpenElec alleen ben je er nog niet. Als je alle mogelijkheden wilt benutten moet je ook nog addons installeren. Die zijn er in alle soorten. Addons zijn toevoegingen, voor in dit geval Kodi. Je hebt ze voor het kijken naar live TV, films en TV series en verder nog voor allerlei handige functies. Je kunt hier een verzameling van de officiële Kodi site bekijken.

Je kunt op internet ook kant en klaar gebouwde addon-pakketten vinden. Dat worden “Builds” genoemd. Ik heb er zelf een gemaakt, die ik MicMul build noem.

MicMul build

Voorbeeld van MicMul build.

Later hierover meer.

Een reactie plaatsen